Hjælper i ny forening med at forevige englebørn

smaa-glimt-forening-engleboern

En ny forening hjælper med at mindes englebørn.

I 2024 blev foreningen Små Glimt stiftet af fotograf Pia Lindstrøm. Du kan læse mere foreningen her. Den spritnye forening læner sig op ad udenlandske foreninger med samme formål og for at gøre det nemt for forældre at finde en fotograf, samt gøre det logistisk lettere at arbejde som frivillig fotograf og på sigt få kompensation for det arbejde, som på nuværende tidspunkt er op til den enkelte fotograf – men som regel og på sigt skal kunne tilbydes gratis. 

Havde selv ideen i starten af 2023

Jeg havde selv haft ideen sammen med fotograf Hannah Ebeling og jeg overvejede om arbejdet om englebørn kunne forbindes i mit arbejde som formand i Foreningen for Danske Fødselsfotografer. Men vi besluttede i sidste ende at holde de to emner adskilt. Du kan se en video vi lavede om emnet i Februar 2023 her. Og her kan du se en tidligere artikel, jeg skrev slut 2022 efter jeg fik lov til at skabe minder for Manfreds forældre, der mistede deres dreng efter kun 3 dage og efter en al for tidlig fødsel.

Da jeg/vi ikke kunne overskue at stifte endnu en forening, besluttede vi os for at arbejde med emnet så meget som vi selv kunne. Vi begyndte at samle navne på en del fotografer som meldte sig som frivillige hos os – klar til at rykke ud på frivillig basis skulle der opstå behov. 

Vi fik også etableret et samarbejde med Skejby’s Afsnit for Tab, men måtte erkende at det var et større stykke arbejde, som vi ikke kunne passe ind i den travle hverdag vi ellers havde med selvstændighed, små børn og alt det det indebærrer.  

Vi er glade over at Fotograf Pia Lind har taget teten til at føre en ny forening ud i livet. Hun har selv en baggrund som neonatal sygeplejerske, hvilket har givet hende mange impulser til at gøre noget ved englebørns fotografering i Danmark. Hun synes selv forældre skal kunne få foreviget deres englebarn på en hurtig og nem måde uden at forholde sig til alt muligt i forhold til det.

smaa-glimt-forening-engleboern

Derfor støtter jeg stolt den nye forening.

Efter flere samtaler med Pia besluttede jeg mig til at stå til rådighed med sparring og hep, samt mine kontakter, mit eget friviligt arbejde og blev derfor i forår 2024 udnævnt suppleant i foreninges første bestyrelse. Jeg glæder mig til at fortsat gøre en forskel for de ramte familier og deres små guldklumper med vinger. De står mit hjerte nær og jeg ønsker at gøre en indsats for at bryde om tabuet og hjælpe til med mit arbejde.

Men hvorfor skal vi egentlig forevige englebørn?

Det synes jeg der er mange grunde for og jeg vil komme med dem her. 

  1. Fotografering af englebørn giver forældre og familier mulighed for at ære og mindes det lille liv, der var en del af deres verden, selvom det endte før det rigtigt begyndte. De her billeder fungerer som minder og et symbolsk udtryk for kærligheden til barnet, men også som mulighed for ældre eller kommende søskende at kunne se og minde deres engle-søskende.
  2. Vi tror på at fotografering af englebørn hjælper med at bryde tabuet omkring tab af spædbørn og tabet af børn generelt. Ved at skabe og bruge de her billeder kan det bidrage til at normalisere samtalen om sorg og tab, og skabe mere forståelse, medfølelse og accept i vores samfund.
  3. Billeder af englebørn kan være en kilde til støtte og trøst for de forældre der har mistet, men også for andre forældre, der har oplevet lignende tab. De kan give dem en følelse af at de ikke er alene i deres sorg, og at det er okay at tale om og mindes deres englebarn.
  4. Når vi fotografer får lov til at dele udvalgte billeder håber vi at det kan skabe bevidsthed omkring de udfordringer, som forældre til englebørn står over for – ikke kun i situationen af tabet – men også i tiden efter – og hjælpe med at øge forståelsen for den langevarige sorg og smerte, de oplever.
  5. Selvom det her lille englebarn ikke fik mulighed for at vokse sig stor og udvikle sig, kan billederne hylde det korte liv og den store betydning barnet havde for sine nærmeste og det kan minde os om vigtigheden af at værdsætte hvert øjeblik som vi kan underbygge bedst med minder som billeder.

Det DU kan gøre, når én i din omgangskreds mister.

Tal om det der er sket. Hvis ikke du ved hvad du skal sige, sig dét. Spørg om du kan hjælpe med at skaffe en fotograf, for ofte tænker de her par ikke over denne mulighed selv, før tiden er gået og muligheden ikke længere er der. Kontakt foreningen Små Glimt via link forneden. Så gør du en KÆMPE forskel. 

Er du fotograf og ønsker du at hjælpe?

Efterlad blot en kommentar her på bloggen, skriv direkte til foreningen Små Glimt eller kontakt mig her

Læs også...

Læs også min tidligere artikel om englebarn Manfred og hans forældre HER, og artiklen hvor Manfreds mor fortæller om sin oplevelse og taknemmeligheden over de her billeder HER

smaa-glimt-forening-engleboern

Kærligst, Eva

Del med andre

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *